Mustig älggryta (4 personer)
Ingredienser:
600-700g grytbitar av älg
smör eller margarin att steka i
2,5 dl rödvin
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 lagerblad
10 krossade enbär
1 nypa timjan
2,5 köttbuljong
10 smålökar
4 morötter i slantar
3 palsternackor i slantar
2,5 dl vispgrädde
Gör så här:
- Bryn köttbitarna tillsammans med enbär i smör.
Lägg över i en kokgryta. - Tillsätt rödvin, buljong, kryddor, salt och låt koka på svag värme i cirka 1 timme eller tills köttet känns mört.
- Tillsätt lök, morötter, och palsternackor i grytan.
- Häll i grädde och låt koka ytterligare 15 minuter. Smaka av med kryddor om det behövs.
- Servera med kokt potatis och rönnbärsgelé.