Mustig älggryta (4 personer)

Mustig älggryta (4 personer)

Ingredienser:

600-700g grytbitar av älg
smör eller margarin att steka i
2,5 dl rödvin
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 lagerblad
10 krossade enbär
1 nypa timjan
2,5 köttbuljong
10 smålökar
4 morötter i slantar
3 palsternackor i slantar
2,5 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Bryn köttbitarna tillsammans med enbär i smör.
    Lägg över i en kokgryta.
  2. Tillsätt rödvin, buljong, kryddor, salt och låt koka på svag värme i cirka 1 timme eller tills köttet känns mört.
  3. Tillsätt lök, morötter, och palsternackor i grytan.
  4. Häll i grädde och låt koka ytterligare 15 minuter. Smaka av med kryddor om det behövs.
  5. Servera med kokt potatis och rönnbärsgelé.